Aktuellt

072-555 02 30

Aktuellt

 

Här hittar du vår nyhetsblogg och våra publicerade artiklar på temat Inre Motivation.

Se även vår kalender, där vi listar kommande event, föreläsningar och seminarier.

 

Nyhetsblogg

25 januari 2018

Gratis föreläsning om att lyckas med Digital Transformation

 

Det är många som har digital transformering överst på sin agenda idag.

 

Digital transformering innebär en förändringsresa för hela organisationen. Varje process som digitaliseras, påverkar långt fler team och medarbetare än man först kanske tror. Detta ställer höga krav på ledningens förståelse för vad resan innebär och vilka utmaningar som finns att beakta.

 

Under föreläsningen berättar vi tillsammans med Johan Beijar från IT-företaget Advicon AB om våra erfarenheter av digital transformering från svenska och internationella företag. Vi bjuder en unik spaning från två helt olika perspektiv och mingel efter det.

 

Vad? Gratis föreläsning med efterföljande mingel

När? Fredagen den 9 februari klockan 14:00-16:00

Vart? T House Stureplan i Stockholm

Hur? Anmäl dig via e-post till info@ninfea.se

 

Vi önskar dig varmt välkommen!

 

Här kan du läsa mer om föreläsningen

 

 

 

 

 

24 januari 2018

Möte med en mästare inom coachning

 

Vi hade förmånen att delta i en hel dags coachningsutbildning med Peter Spang, som för länge sedan lärts upp av en av coachningens grundare och pionjärer Sir John Whitmore. Det var verkligen en mäktig upplevelse.

 

Peter bjöd på en genomgång av coachningens essens och grundprinciper och så fick vi träna på att själva hittat den närvaro som krävs för att kunna lyssna aktivt och fråga effektivt.

 

I slutet av dagen räckte det med 15 minuter för att coacha en annan deltagare framåt i ett riktigt stort personligt problem. Så häftigt!

 

11 januari 2018

Vi önskar dig allt det bästa 2018

 

Wow, vilken känsla att gå in i ett helt nytt år och känna förväntan och tillförsikt inför det som 2018 har att bjuda på.

 

På Ninfea öppnar vi upp för nya spännande uppdrag. Vi är redan inbokade på alltifrån affärsplaneringsuppdrag och föreläsningar till ett större utvecklingsprogram för hela personalen på ett serivceföretag och ett coachingprogram för ungdomar som är på väg ut i arbetslivet.

 

Sedan har vi ju två nya samarbeten som vi hoppas ska ge oss ännu fler möjligheter att komma ut och göra positiv skillnad. Dels tillsammans med Advicon där vi har ett riktigt bra erbjudande till företag som är inne i digitaliseringsprojekt. Dels tillsammans med Papilly där vi riktar oss till de verksamheter som vill höja sina leveranser genom att förebygga stress och på så sätt öka personalens välmående. Människor som mår bra presterar bättre, det är den grundläggande utgångspunkten i allt vi gör.

 

Varmt välkommen att höra av dig om det finns något vi kan hjälpa dig eller ditt företag med.

 

 

 

24 november 2017

Hur mycket drivs du av pengar?

 

Här kommer del 11 i vår artikelserie om människans inre drivkrafter, som bygger på psykologiprofessor Steven Reiss omfattande empiriska forskningsstudier.

 

Pengar omnämns ofta som en drivkraft, men enligt Steven Reiss sätt att se på saken är det inte pengarna i sig som driver oss. Det är vad vi vill göra med pengarna, som är intressant.

 

Steven Reiss har kokat ner allt som motiverar och ger oss människor energi till sextion drivkrafter och den drivkraft som har den starkaste kopplingen till pengar är "Status".

 

Status är den drivkraft som vi valt ut för denna månads artikel. Vi önskar dig en insirerande liten lässtund.

 

 

Läs artikeln "Att köra BMW eller inte, det är frågan"

Kalender

Fredagen den 26 januari

 

Vi delat i ett intressant frukostmöte på Hotell Chaplin i Landskrona och minglar med andra företagare i Skåneregionen.

 

Torsdagden den 1 februari

 

Träff med Företagarföreningen Råbylund i Skåne. Vi tar gärna tillfället i akt att nätverka med andra företag och låta oss inspireras av nya intressanta människor.

 

Torsdagen den 8 februari

 

Vi deltar en en samarbetsdag med alla andra partners till Papilly och pratar ihop oss om hur vi med gemensam kraft kan vända trenden med ökande sjukskrivningar på grund av stresss och psykisk ohälsa.

 

Fredagen den 9 februari

 

Peter Ekmark och Anders Tengström föreläser om stress och hur man kan jobba förbyggande med hjälp av Papillys digitala lösning. Vi är på plats för att ta dialogen med de företag som är redo att börja jobba aktivt med att få ner den ökande jobbstressen.

 

 

Fredagen den 9 februari

 

Vi ger vårt nätverk i Stockholm en ny möjlighet att komma och lyssna på vår föreläsning om att lyckas med Digital Transformation som vi håller tillsammans med Johan Beijar på IT-konsultföretaget Advicon AB.

 

Läs mer här

 

Anmäl dig via e-post till info@ninfea.se

Publicerade artiklar

 

Inre motivation - en artikelserie i 17 delar

Genom forskning baserad på en stor empirisk studie, har psykologi-professor Steven Reiss ringat in sexton drivkrafter som är gemensamma för alla människor världen över. Hur mycket eller lite var och en drivs av dessa olika drivkrafter är helt individuellt.

 

Det här är en artikelserie där vi kommer att belysa var och en av de sexton drivkrafterna och hur de påverkar oss människor i vardagen. Ju bättre koll du har på vad som driver just dig, desto enklare blir det att forma ditt liv precis som du vill ha det.

Bokning & Kontakt

 

072-555 02 30

info@ninfea.se

Adress

 

Vi finns i Skåne och Stockholm och har hela Sverige som verksamhetsområde - vi möter dig där du befinner dig.