Aktuellt

072-555 02 30

Aktuellt

 

Här hittar du vår nyhetsblogg och våra publicerade artiklar på temat Inre Motivation.

Se även vår kalender, där vi listar kommande event, föreläsningar och seminarier.

 

Nyhetsblogg

24 november 2017

Hur mycket drivs du av pengar?

 

Här kommer del 11 i vår artikelserie om människans inre drivkrafter, som bygger på psykologiprofessor Steven Reiss omfattande empiriska forskningsstudier.

 

Pengar omnämns ofta som en drivkraft, men enligt Steven Reiss sätt att se på saken är det inte pengarna i sig som driver oss. Det är vad vi vill göra med pengarna, som är intressant.

 

Steven Reiss har kokat ner allt som motiverar och ger oss människor energi till sextion drivkrafter och den drivkraft som har den starkaste kopplingen till pengar är "Status".

 

Status är den drivkraft som vi valt ut för denna månads artikel. Vi önskar dig en inspirerande liten lässtund.

 

 

Läs artikeln "Att köra BMW eller inte, det är frågan"

21 november 2017

Välkommen på föreläsning

 

Den 14 december har du i Stockholm möjlighet att höra föreläsningen "Arbetsplats eller Lyckoplats - Att lyckas med Digital Transformation".

 

Under föreläsningen berättar vi på Ninfea tillsammans med Johan Beijar från Advicon AB om våra erfarenheter av digital transformering. Vi bjuder på frukost och en unik spaning från två helt olika perspektiv.

 

Vi har ringat in fyra fokusområden för att lyckas med en digital transformation: ledarskap, kultur, strategi och teknik. Vi menar att framgången i en digital transformation avgörs av hur väl man som företag kan leda människor i förändring.

 

Här hittar du inbjudan

 

15 oktober 2017

En ny föreläsning har haft premiär

 

I ett spännande samarbete med Advicon AB, har en föreläsning på ämnet digitalisering växt fram under hösten. Och igår var det äntligen dags för premiär på Pumphuset.

 

Efter en lyxig frukost med smak av Pumphusets julbord som snart har premiär, bjöd vi på en timmes spaning på ämnet digitalisering.

 

Vi kallar föreläsningen "Arbetsplats eller Lyckoplats - Att lyckas med Digital Transformation" och huvudbudskapet är att fokus behöver vara på människorna och ledarskapet för att man ska lyckas med ett större förändringsprojekt.

 

Vi lyfter fram fyra fokusområden; Strategi, Ledarskap, Kultur och Teknik och erbjuder från och med nu möjligheten att med Advicon och Ninfeas hjälp få fram en nulägesanalys som täcker in alla de fyra områdena. Det är en, vad vi vet, helt unik produkt på marknaden som garanterat kommer öka möjligheten att lyckas med en digital transformation.

 

Håll utkik efter inbjudan till nästa föreläsningstillfälle som blir i Stockholm den 14 november.

 

Kalender

 

Måndagen den 27 november

 

Det är dags för ett nytt partnerskap. Vi kommer att delta i ett partnermöte i dagarna två med Papilly, som om allt går planenligt kommer leda till ett samarbete mellan oss.

 

Med det kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett webbaserat system för självledarskap, som bygger på omfattande stressforskning från Karolinska Institutet. Med systemets hjälp kan man minska stressen bland sina anställda och ta ett första steg från arbetsplats till lyckoplats.

 

Tisdagen den 28 november

 

Powerkväll med 4 Good-nätverket. Kan det blir bättre?

Vi låter oss inspireras av en kollega inom den mentala träningen, Cecilia Duberg och minglar med en massa härliga kvinnor i nätverket.

 

 

Torsdagen den 14 december

 

Varmt välkommen att anmäla dig till vår föreläsning "Arbetsplats eller Lyckoplats - Att lyckas med Digital Transformation". Föreläsningen hålls i Stockholm den 14 november.

 

Föranmälan är obligatorisk och antalet platser är begränsat, så vänta inte med att boka din plats

 

Här hittar du inbjudan

Publicerade artiklar

 

Inre motivation - en artikelserie i 17 delar

Genom forskning baserad på en stor empirisk studie, har psykologi-professor Steven Reiss ringat in sexton drivkrafter som är gemensamma för alla människor världen över. Hur mycket eller lite var och en drivs av dessa olika drivkrafter är helt individuellt.

 

Det här är en artikelserie där vi kommer att belysa var och en av de sexton drivkrafterna och hur de påverkar oss människor i vardagen. Ju bättre koll du har på vad som driver just dig, desto enklare blir det att forma ditt liv precis som du vill ha det.

Bokning & Kontakt

 

072-555 02 30

info@ninfea.se

Adress

 

Vi finns i Skåne och Stockholm och har hela Sverige som verksamhetsområde - vi möter dig där du befinner dig.