Aktuellt

072-555 02 30

Aktuellt

 

Här hittar du vår nyhetsblogg och våra publicerade artiklar på temat Inre Motivation.

Se även vår kalender, där vi listar kommande event, föreläsningar och seminarier.

 

Nyhetsblogg

2 mars 2018

Årets Arbetsgivare 2018

 

Fokus GER resultat! För knappt ett år sedan gick vi in som delägare i Bortahuskrögarna med ambitionen att lyfta verksamheten till WOW-nivå genom att höja engagemanget. Nu är vi nominerade till årets arbetsgivare. Snacka om WOW!!!

 

Så här skriver vår kompanjon, Niclas Lundblad, som är verksamhetsansvarig på Pumphuset:

 

Vi är oerhört stolta över att tillsammans med Alfdex och Vardagshjälten blivit nominerade till ”Årets arbetsgivare” på Landskrona Näringslivsgala.

 

För ett år sen slog Borstahuskrögarna sig samman med Ninfea Ledarskapsutveckling och inledde direkt arbetet med att skapa en ”WOW-arbetsplats”. Detta innebär bland annat att vi tillsammans jobbar mot en gemensam målbild och uppmärksammar och utnyttjar personalens styrkor.

Vi har insett att teamet är det viktigaste av allt.

 

Vi brinner för alla människors lika värde har tidigare drivit projektet ”Integration genom mat” och just nu driver vi projektet ”Smaka på branchen”

Stort tack till vår fantastiska personal för engagemang, glädje och positivitet.

 

1 mars 2018

Feedback som värmer

 

Avslutar veckan med lite feedback från ett nyligen genomfört coaching-uppdrag:

 

"Det här har verkligen hjälpt mig i att fokusera på rätt saker och få grepp om allt kaos jag upplevt och ökat min förståelse för mig själv. Det är ovärderligt."

Vi älskar när vi får möjlighet att göra positiv skillnad!

 

24 januari 2018

Möte med en mästare inom coachning

 

Vi hade förmånen att delta i en hel dags coachningsutbildning med Peter Spang, som för länge sedan lärts upp av en av coachningens grundare och pionjärer Sir John Whitmore. Det var verkligen en mäktig upplevelse.

 

Peter bjöd på en genomgång av coachningens essens och grundprinciper och så fick vi träna på att själva hittat den närvaro som krävs för att kunna lyssna aktivt och fråga effektivt.

 

I slutet av dagen räckte det med 15 minuter för att coacha en annan deltagare framåt i ett riktigt stort personligt problem. Så häftigt!

 

Kalender

Tisdagen den 6 mars

 

Peter Ekmark och Anders Tengström föreläser om stress och hur man kan jobba förbyggande med hjälp av Papillys digitala lösning. Vi är på plats för att ta dialogen med de företag som är redo att börja jobba aktivt med att få ner den ökande jobbstressen.

 

Torsdagen den 8 mars

 

"Trendspaning - Nedslag i verkligenheten" är rubriken på ett frukostseminarium som vi deltar i denna torsdag. Nu när vi mer och mer kommit in på att stötta företag i förändringsresan som digitaliseringen innebär, behöver vi vara ute och trendspana då och då.

 

Tisdagen den 13 mars

Vi har bjudits in till en träff med ett nytt affärsnätverk i Malmö som vi ser fram emot att delta i denna tisdag.

 

Onsdagen den 14 mars

 

Sedan femton år tillbaka har vi varit med i ett kvinnligt nätverk inom försäkringsbranschen. Nu har vi lämnat branschen, men de fina och starka relationerna med kollegorna finns kvar. Ser mycket fram emot denna kväll.

 

Lördagen den 17 mars

 

Skandinaviska Ledarhögskolan bjuden in till sitt årliga event med fokus på välmående och bättre prestationer med hjälp av mental träning. Det finns så mycket vi kan ta nytta av när vi lär oss mer om hur våra hjärnor fungerar. Ser fram emot en hel helg fylld av inspiration och möten med likasinnade.

 

Lördagen den 17 mars

 

På Näringslivsgalan utses Årets Arbetsgivare 2018 och Borstahuskrögarna AB, där vi är delägare, är nominerade till priset. LYCKA!

 

 

Publicerade artiklar

 

Inre motivation - en artikelserie i 17 delar

Genom forskning baserad på en stor empirisk studie, har psykologi-professor Steven Reiss ringat in sexton drivkrafter som är gemensamma för alla människor världen över. Hur mycket eller lite var och en drivs av dessa olika drivkrafter är helt individuellt.

 

Det här är en artikelserie där vi kommer att belysa var och en av de sexton drivkrafterna och hur de påverkar oss människor i vardagen. Ju bättre koll du har på vad som driver just dig, desto enklare blir det att forma ditt liv precis som du vill ha det.

Bokning & Kontakt

 

072-555 02 30

info@ninfea.se

Adress

 

Vi finns i Skåne och Stockholm och har hela Sverige som verksamhetsområde - vi möter dig där du befinner dig.