Aktuellt

072-555 02 30

Aktuellt

 

Här hittar du vår nyhetsblogg och våra publicerade artiklar på temat Inre Motivation.

Se även vår kalender, där vi listar kommande event, föreläsningar och seminarier.

 

Nyhetsblogg

11 januari 2018

Vi önskar dig allt det bästa 2018

 

Wow, vilken känsla att gå in i ett helt nytt år och känna förväntan och tillförsikt inför det som 2018 har att bjuda på.

 

På Ninfea öppnar vi upp för nya spännande uppdrag. Vi är redan inbokade på alltifrån affärsplaneringsuppdrag och föreläsningar till ett större utvecklingsprogram för hela personalen på ett serivceföretag och ett coachingprogram för ungdomar som är på väg ut i arbetslivet.

 

Sedan har vi ju två nya samarbeten som vi hoppas ska ge oss ännu fler möjligheter att komma ut och göra positiv skillnad. Dels tillsammans med Advicon där vi har ett riktigt bra erbjudande till företag som är inne i digitaliseringsprojekt. Dels tillsammans med Papilly där vi riktar oss till de verksamheter som vill höja sina leveranser genom att förebygga stress och på så sätt öka personalens välmående. Människor som mår bra presterar bättre, det är den grundläggande utgångspunkten i allt vi gör.

 

Varmt välkommen att höra av dig om det finns något vi kan hjälpa dig eller ditt företag med.

 

 

 

24 november 2017

Hur mycket drivs du av pengar?

 

Här kommer del 11 i vår artikelserie om människans inre drivkrafter, som bygger på psykologiprofessor Steven Reiss omfattande empiriska forskningsstudier.

 

Pengar omnämns ofta som en drivkraft, men enligt Steven Reiss sätt att se på saken är det inte pengarna i sig som driver oss. Det är vad vi vill göra med pengarna, som är intressant.

 

Steven Reiss har kokat ner allt som motiverar och ger oss människor energi till sextion drivkrafter och den drivkraft som har den starkaste kopplingen till pengar är "Status".

 

Status är den drivkraft som vi valt ut för denna månads artikel. Vi önskar dig en insirerande liten lässtund.

 

 

Läs artikeln "Att köra BMW eller inte, det är frågan"

15 oktober 2017

En ny föreläsning har haft premiär

 

I ett spännande samarbete med Advicon AB, har en föreläsning på ämnet digitalisering växt fram under hösten. Och igår var det äntligen dags för premiär på Pumphuset.

 

Efter en lyxig frukost med smak av Pumphusets julbord som snart har premiär, bjöd vi på en timmes spaning på ämnet digitalisering.

 

Vi kallar föreläsningen "Arbetsplats eller Lyckoplats - Att lyckas med Digital Transformation" och huvudbudskapet är att fokus behöver vara på människorna och ledarskapet för att man ska lyckas med ett större förändringsprojekt.

 

Vi lyfter fram fyra fokusområden; Strategi, Ledarskap, Kultur och Teknik och erbjuder från och med nu möjligheten att med Advicon och Ninfeas hjälp få fram en nulägesanalys som täcker in alla de fyra områdena. Det är en, vad vi vet, helt unik produkt på marknaden som garanterat kommer öka möjligheten att lyckas med en digital transformation.

 

Håll utkik efter inbjudan till nästa föreläsningstillfälle som blir i Stockholm den 14 november.

 

Kalender

 

Måndagen den 15 januari

 

Håller vi en föreläsning för ett kvinnligt nätverk som vill bli inspirerade kring vilka valmöjligheter vi alla har i våra liv och hur vi kan nå våra mest högtflygande drömmar och mål.

 

Onsdagen den 24 januari

 

Deltar vi i en heldagsworkshop för konsulter. Syftet är att utbyta erfarenheter och spetsa till vår coachning genom att ställa de rätta frågorna och framförallt vässa vår förmåga att lyssna.

 

 

Fredagen den 9 februari

 

Vi ger vårt nätverk i Stockholm en ny möjlighet att komma och lyssna på vår föreläsning om att lyckas med Digital Transformation som vi håller tillsammans med Johan Beijar på IT-konsultföretaget Advicon AB.

 

Mer information om anmälan kommer inom kort

Publicerade artiklar

 

Inre motivation - en artikelserie i 17 delar

Genom forskning baserad på en stor empirisk studie, har psykologi-professor Steven Reiss ringat in sexton drivkrafter som är gemensamma för alla människor världen över. Hur mycket eller lite var och en drivs av dessa olika drivkrafter är helt individuellt.

 

Det här är en artikelserie där vi kommer att belysa var och en av de sexton drivkrafterna och hur de påverkar oss människor i vardagen. Ju bättre koll du har på vad som driver just dig, desto enklare blir det att forma ditt liv precis som du vill ha det.

Bokning & Kontakt

 

072-555 02 30

info@ninfea.se

Adress

 

Vi finns i Skåne och Stockholm och har hela Sverige som verksamhetsområde - vi möter dig där du befinner dig.